WEBBoliver_3-copy

MX-champ Jämke & Rödebyracet

Veckorna innan Jämke hade vi varit i Ystad och njutit i ett par veckor och träffat en massa kompisar och haft kul. Vi kom upp till Jämke på Lördagskvällen då vi först hade varit i den lilla röda stugan i Karlshamn hos pappas kusin och det årliga besöket på vägga :)

Träningen på Söndagen gick hyfsat bra jag var laddad inför heatet.

Heat 1: Får inte till någon riktigt bra start utan är med i halva fältet ungefär kör upp mig lite grann sedan slår jag framlänges och drattar i de heligaste så jag har svårt att komma igång igen kan jag säga.........

Heat 2: Kommer med ut som 2 i starten och håller denna placeringen tills 3 varv återstår då 1:an kör stopp framför mig och jag tar ledningen när 2 varv återstår. Men i en av nedförsbackarna kommer jag på en ytter och 2:an tar innern som gör att han hoppar över i mitt spår och kör in i mitt bakhjul. Denna kraft gör att jag går runt framlänges nedför backen , hårt. Är öm och blåslagen men klarar mig hel ur iallafall vilket är det bästa.

Under Måndagen åkte vi sedan upp till Rödeby och tränade där på kvällen. Träffade trevligt folk i depån och hade allsång på kvällen :)

På Tisdagen begav vi oss hem till våra crossvänner i Rödeby för 3 helt underbara dagar med Fam. Andersson! Vi badade , träffade tjejer , badade igen och njöt av go mat. Papporna meckade och morsorna pimplade vin. På Torsdagen tog Anderssons med oss ut till Patrik Olsson , Olssons Marina. Där vi fick vara på en underbar plats under hela dagen i Blekinges skärgård bland kobbar och skär och hela öland som utsikt.

Och allihop åkte vattenscooter så det stod det härliga till ! Så nice! Tack igen Patrik för din goa gästfrihet likså till familjen Andersson <3

På Fredagen körde vi åter igen upp till Rödebycrossbana och på kvällen kom serielaget upp och gjorde oss sällskap. Serielaget tävlade på Lördagen och under Söndagen gick så Rödebyracet och det var min tur att dra lite.

Det kändes skitbra på träningen och jag hade 6:e tid så med det med mig var jag rejält laddad.

Heat 1: Holeshot och sen drog jag allt vad jag hade och ledde i 5 varv innan jag så sakta blev omkörd av 3 förare och körde slutligen in på en 4:e plats. I detta heat hade jag även bästa varvtid med 3 sekunder bättre än 2:an! Äntligen tänkte jag och då med 2 st av USM topp förarna med i heatet :) Det kändes riktigt bra.

Under tiden öste regnet ner hela tiden så det var ett riktigt muddrace inför nästa heat.

Heat 2: Är bra med fram till startböjen där jag får till en riktigt piruett och gör en ring åt fel håll och sen får jag naturligtvis motorstopp! Och kickade och kickade, kom igång igen då hade de nästan varvat mig igen , började jaga mig upp några placeringar sen går jag i backen igen och får göra ett depåstopp. Sen slutar jag på 16:e plats till slut.

Tråkigt att jag inte fick ihop hela dagen men jag tar med mig det som var bra och fortsätter kämpa på. Bilder från Semestern, serietävling & Rödebyracet kommer att komma under kvällen:)

Ha det gött/Oliver

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter