WEBBoliver_3-copy

Honest International Youth 2011

På Lördagen drog vi ner mot Holland för att få några dagars träning innan Honest skulle gå av stapeln denna helgen som gick. När man åker söder över så hoppas man ju på mer sol men som det har regnat under veckan :P På Onsdagen fick vi en härlig dag på Emmen iallafall med nästan tropisk värme och redan på första träningen skar Olivers hoj så bara att plocka fram racebiken. På 5:e passet rasade växelådan på den, SUCK! Ok vi hade grejor med oss att fixa träningshojjen så den var redo igen på Torsdagen till träningen på Marum :) Växelådan fick vi ihop sent på Fredagkväll då vi hade fixat ihop delar till den. Ett stort tack till Bengt & Mattias för all hjälp med meckandet!

På campingen träffade vi nya vänner från Holland Familjen Van Der VLIST då de visade sig att de hade Freek & Shana som också körde motocross :D Och som de körde cross sen! Freek var superduktig och Shana likså, inspirerad av sin broder så kommer de att gå mycket långt dessa två talanger :) Vi har haft härliga dagar tillsammans med familjen och Oliver har fått slipa sin engelska :)

Nyttigt! och kul att skaffa sig nya motocross vänner.

Under Lördagen så fick jag också reda på att jag skulle vara Sveriges lagkapten under helgen! En härlig ära och tack till Herman Hoff som gav mig uppdraget!

För er som inte vet vad Honest är så ska jag förklara det för er. Herman Hoff startade Honest International Youth för många är sedan då som en tävling till att börja med mellan Holland och England sen dess har även hela skandinavien , Belgien och Scottland blivit delaktiga. Herman har kämpat som promotor i många år för denna tävlingen och skaffat sig ett enormt nätverk av personer och kontakter genom åren. De kallar det för schoolboys i Holland eftersom syftet med tävlingarna enligt Herman ska vara att den ska köras som ett VM och att de unga ska lära sig och även knyta kontakter med varann på internationell nivå redan i schoolboys ålder.

I denna tävling ingår även en tävling mellan länderna så de länder som får flest poäng ur 85CC & MX2 klasserna vinner.

Det är lagkaptenen som får plocka ut laget så det stod på min lott att göra det. Vi var 4 st 85 åkare och tyvärr ingen i MX2 klassen så någon vinst i nationscupen kunde vi knappast räkna med.

Laget bestod av: William Andersson, Jesper Hansson & Oliver Björkqvist.

William körde stabilt och bra under hela Lördagen och på Söndagen hittade han en ännu högre växel och körde in på mycket fina 3:e placeringar i båda heaten! Så total 3:a även i tävlingen och

mycket bra gjort!

Jesper körde stabilt och bra hela helgen igenom och var mycket jämn i sina placeringar.

En 18:e och en 16:e placering under Söndagens heat bra jobbat även där!

Oliver hade ingen bra helg då han låg 13:e länge i första heatet och körde riktigt bra då han kom på ett fullfarts hopp och hoppade lite för långt och fram och bakhjul hamnade i var sitt spår och Oliver klotade framlänges och kraschade rejält varpå han var tvungen att stanna då styre och hjul blev rent skevt så han dalade snabbt ner till 31:a :(

I andra heatet så låg Oliver 14:e och körde åter igen bra. Men detta heat startade inte så bra då det blev panik i waitingzon då vi inte fick igång hojjen och Oliver sprang upp och tillbaka i depån precis innan racet. Så till slut orkade han inte mer bara och fick ont i bröstet och slutade att köra och slå på gasen helt enkelt.......Så som lagkapten får han godkänt så långt när han körde så gjorde han det riktigt bra! Att krascha kan man inte hjälpa ibland, men att bara ge upp och inte kämpa så blir det underkänt tyvärr :( Och jag kan tillägga att han ångrar sig.

Jag hoppas iallafall att ni grabbar tyckte att jag skötte min uppgift och Tack till er alla som skötte er mycket bra under hela helgen både vid lagpresentationen, på banan och i depån. Jag är stolt över er!

Tack till familjen Stridsby & Hansson för härliga dagar på campingen!

Sist men absolut inte minst ett stort tack till Herman Hoff för ditt stora hjärta och att du gör detta så bra för killarna! År efter år! Tack! Vi hoppas verkligen att vi får uppleva Honest i Sverige nästa år! Och jag lovar dig att inte bjuda på spättekaka :)

Vill också ge ett tack till hela organisationen i Marum som gjorde allt i sin makt för att få banan i fint skick efter allt regn. Ni gjorde ett utmärkt jobb!

Jag hoppas att vi snart ses igen!

Hälsningar

Teamcaptain of Sweden

Mrs. Anneli Björkqvist

PS. Bilder finner ni under galleriet såklart!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna