WEBBoliver_3-copy

Grattis Linus Sandahl !!! Sveriges nästa stora stjärna!

I dag vann Linus Sandahl i Sverigecupen i skutskär! Och blir därmed ett Wildcard till Eksjö!

Jag har alltid vetat om att denna grabb kommer att gå långt inom motocross. Han och hans Pappa Richard (Olivers tränare) har alltid gått sin egna väg och inte valt att köra i Sverige av olika andledningar.

När jag såg Linus köra på ripabanan första gången på sin 150 kubikare så var jag helt förbluffad av vad jag såg.....hade aldrig sett någon pojke köra så fin motocross och jag var ju nyfiken vem är han? Varför ser vi inte han tävla hemma i Sverige? Han skulle lätt ha utklassat alla i 85 kubiks klassen redan då!

Jag fick snabbt svar på alla mina frågor av Richard. De har alltid satsat på att köra Adac vilket Linus har gjort i alla år med blandade resultat men med mycket tufft motstånd och blivit mer härdad redan då :)

Vi har sedan följt denna grabb genom hans utveckling och det är alltid ett sant nöje att titta på honom när han kör, lika mycket som det är att få äran att känna denna goa omtänksamma grabb med ett hjärta av guld!

I Mars åkte Linus till Mx Heaven i USA och var där i fyra månader och tränade hela tiden vilket gjorde att han utvecklades ännu mer:)

När Linus kom hem fick vi vara med honom i några dagar och det härligaste minnet var när vi var och körde på Skivarpsbanan då ett 10 tal yngre pågar kommer fram till Linus och frågar vem är du? Är du VM förare?

Ett bra betyg till Linus! Jag skojade med Linus och sa att han skulle vänja sig redan nu för det är så din framtid kommer att se ut :D

Jag vet att hans mål här hemma nu är att ta sin elitlicens av olika anledningar då han kommer att behöva den inom snar framtid. Vad framtiden innebär ska inte jag avslöja för crossvärlden här, det får Linus & Richard själv göra.

Det är bara så oerhört synd att förbundet och Förbundskaptener/Landslagstränare har missat denna stora talang genom åren! Är det så vi svenskar ska se på motocross? Bara titta på de som kör här hemma i Sverige? Ja då lär vi nog inte komma så långt, tyvärr!

Dessa talanger behöver all stöttning de kan få!

Men i detta fallet kommer ni att ångra er, det är jag fullt övertygad om, lika övertygad om som jag var att Linus skulle vinna Sverigecupen idag!

Har man sett Linus köra så vet man att han kommer att gå långt, riktigt långt!

Grattis Linus till steg nummer 1 i din karriär som proffisionell crossförare!

Och Grattis Richard, vet att du är en stolt pappa idag :D

Fortsätt att kämpa på och gå er egen väg, den vägen är en bra väg att gå det känner jag på mig :D

Det ska bli oerhört kul att se dig i Eksjö Linus och jag vet att du kommer att överraska många! Lycka till!

Anneli

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna